Round Table: The Human Side of Tech – Neurowetenschappelijke Inzichten voor HR in de 21e eeuw

Elbrich Batstra | CHRO; YoungCapital en The Works
Dr. Marcia Goddard | Neuroscientist, Chief Corporate Officer; The Contentment Foundation

Tijdens deze roundtable nemen Elbrich Batstra, CHRO van The Works en dr. Marcia Goddard, neurowetenschapper en Chief Corporate Officer van The Contentment Foundation, je mee in hoe je een cultuur bouwt die werken in de nieuwe wereld faciliteert. Een wereld gedomineerd door technologie en automatisering die alle facetten van het HR vak raakt. Van recruitment tot performance management en van diversiteit en inclusie tot welzijn: voor alles is wel ‘een tool’. HR draait echter om mensen, dus hoe zorg je ervoor dat je er als HR leider voor dat deze technologie voor je mensen werkt, in plaats van andersom?

Elbrich en Marcia, die samen de cultuur tijdens de hypergrowthfase van YoungCapital hebben vormgegeven, verzorgen een neurowetenschappelijk perspectief op digitale transformatie. Wat doen al deze technologische innovaties met ons brein en hoe kunnen we het brein van onze medewerkers optimaal inzetten om digitale transformatie echt te laten slagen? Hoe zorg je ervoor dat algoritmes besluitvorming beter maken, in plaats van meer bevooroordeeld? Hoe zet je mental health tech in op een manier die daadwerkelijk impact heeft op het welzijn? Hoe voorkom je overprikkeling bij je medewerkers in een hybride werkcontext, waarin ze continu gebombardeerd worden met input? Hoe gaan de hersenen om met alle veranderingen waarmee medewerkers te maken krijgen en wat heb je nodig in je cultuur en leiderschap om deze continue verandering optimaal te laten verlopen?

Dit en meer komt aan bod tijdens deze roundtable, waarin HR leiders ervaringen delen, prikkelende discussievragen beantwoorden en elkaar inspireren.