Masterclass: De rol van geld in het aantrekken en behouden van werknemers

Een herkenbare uitdaging voor een hoop HR Directeuren is de krappe arbeidsmarkt. Daar bovenop komt de huidige inflatie. Dat samenspel maakt dat er een reële angst is dat medewerkers van baan wisselen puur om financiële redenen. Is dat gegrond? En hoe staan de salarissen en beloningen van new hires tegenover je bestaande werknemers? Welke strategie werkt zodat je tevreden werknemers behoud en dat er nieuwe medewerkers graag bij je in dienst komen?

In deze masterclass laat Kilian Wawoe van de Vrije Universiteit zien wat de wetenschap en de praktijk te zeggen hebben over het binden en boeien van medewerkers.

Masterclass: Put your Money where your mouth is; kwetsbare onderwerpen

Tijdens deze interactieve masterclass deelt Thomas Mulder, CHRO van het Jaar 2022 en Executive Director HR van VodafoneZiggo, zijn verhaal over hoe hij als leider actie ondernam binnen de #MeToo-beweging. Hij laat zien hoe hij het onderwerp bespreekbaar maakte in een grote organisatie als VodafoneZiggo en hoe hij ervoor zorgde dat er concrete acties werden ondernomen om een veilige en respectvolle werkcultuur te creëren. Een voorbeeld hoe op een effectieve manier om te gaan met moeilijke en gevoelige onderwerpen binnen jouw organisatie.

 

Plenaire afsluiting, borrel & Walking dinner

Plenaire afsluiting

Roundtable: Mo Money, Mo Problems: The Curious Case of Employee Engagement

De statistieken rondom employee engagement zijn historisch laag. Gallup’s State of the Global Workplace Report laat zien dat slechts 1 op de 5 werknemers (21%) engaged is. 46% van de werknemers zou noch hun bedrijf, noch hun beroep aanraden aan hun kinderen en 38% van de werknemers geeft aan hun baan zelfs hun ergste vijand niet toe te wensen (UKG’s Global Survey ‘We can Fix Work’).

Deze cijfers worden gerapporteerd, ondanks een continu toenemende investering in employee wellness programma’s. Het gemiddelde budget voor wellnessprogramma’s binnen grote en middelgrote bedrijven wereldwijd is ruim 5,5 miljoen euro.

Waar gaat dat geld naartoe en waarom werken deze programma’s niet?

Wat is de verantwoordelijkheid van leiders in organisaties, als het gaat om engagement en welzijn van hun medewerkers?

Onder andere deze vragen komen aan bod tijdens de rondetafelsessie, geleid door Dr. Marcia Goddard, neurowetenschapper en co-founder van Contentment for Business.

 

 

Masterclass: Moedig leiderschap begint bij een goede vraag

Wanneer heeft iemand jou voor het laatst een écht prikkelende vraag gesteld? Zo’n vraag waar je hoofd van ging tollen? Die je eigen denken uitdaagde? In deze interactieve talk neemt praktisch filosoof Puck van Dijk je mee in de kunst van het vragen stellen op basis van het gedachtegoed van Socrates.
Hoe kun je, door organisatie structuren en hiërarchieën heen, elkaar kritisch bevragen en je oprecht open stellen voor elkaar? Hoe zorg je ervoor dat een gesprek van binnenuit wordt gevoerd en leidt naar verdieping en verbinding? Puck houdt op speelse wijze een spiegel voor door te laten zien hoe onze eigen overtuigingen ons in de weg kunnen zitten in het stellen van goede vragen en wat moedig leiderschap te maken heeft met het uitstellen van je oordeel.

 

Masterclass: Duurzame waardecreatie via innovatie vanuit de medewerkers

De levensduur van organisaties wordt steeds korter en is inmiddels gemiddeld korter dan 20 jaar. Om continuïteit te bevorderen is duurzame waardecreatie vereist. Dat betekent dat organisaties voortdurend na dienen te denken over innovatie en nieuwe business modellen. Die innovatie komt vooral van één bron, de medewerkers. Als zij zich niet gewaardeerd voelen, komt er ook geen waarde voor de klant tot stand. Via samenwerking wordt geleerd en kan gezocht worden naar innovatieve oplossingen. Die samenwerking komt alleen tot stand als medewerkers zich veilig, vertrouwd en verbonden voelen.

Fouten maken mag, tot je ze maakt. Dat is momenteel te vaak het geval. Terwijl als je wilt leren, het noodzakelijk is om ook fouten te maken. Informatie kan geen machtsbasis zijn maar dient gedeeld te worden. De klassieke hiërarchie, dominant in de meeste organisaties, bevordert silo-denken en staat samenwerking in de weg.

In deze masterclass nemen we je mee in de employee journey en datgene wat nodig is en gedaan kan worden om die duurzame waardecreatie te realiseren. De voordelen zijn groot: minder ziekteverzuim, meer tevredenheid, een betere productiviteit, meer klantwaardering en in tijden van schaarste meer loyaliteit. Niet te vergeten: een grotere aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers.

Roundtable (ENG/NL): Put your Money where your Mouth is: Working the board

Een rondetafelgesprek onder leiding van Elizabeth van Geerestein Ph.D. over hoe je de boardroom dynamieken het beste kunt navigeren als HR-leider.

In dit interactieve gesprek zullen we bespreken hoe HR-leiders hun invloed kunnen vergroten en hun stempel kunnen drukken in de boardroom. We zullen onderzoeken hoe je effectief kan communiceren met andere bestuursleden, hoe je jouw ideeën op een heldere en overtuigende manier kunt presenteren, en hoe je de agenda kunt bepalen.

We zullen ook de belangrijkste uitdagingen bespreken waarmee HR-leiders in de board mee worden geconfronteerd, zoals het vinden van de juiste balans tussen strategische beslissingen en de operationele realiteit. Omgaan met conflicten en een positieve invloed hebben op de besluitvorming in de board komt ook aan bod.

Roundtable (ENG): Adopting a growth mindset – How HR keeps growing companies fit! 

Growing a company always goes hand in hand with a whole series of challenges. Especially for the HR department. As the organization grows, so do the demands on HR. Making sure the company stays fit in every aspect to support a new growth phase. What choices do you make and how do you assess your HR priorities in a fast-growing company? And to what extent do you dare to invest heavily in the further professionalization of HR? With our special guest Marie-Véronique Bernard – HR director Basic Fit – we discuss lessons learned of aligning HR with a growing company and investigate how HR can be a driver of successful business growth.

 

Hosted by: Workday

Roundtable: Hoe creëer je een open bedrijfscultuur? Uitdagingen en strategieën binnen grote organisaties.

Het creëren van veerkrachtige teams en een gezonde bedrijfscultuur brengt uitdagingen met zich mee, juist bij grotere organisaties. Hoe zorg je dat een grote organisatie zich focust op het mentaal welzijn van werknemers? Wissel ideeën en ervaringen uit en leer best practices van de psychologen van OpenUp.

Hosted by: OpenUp